Despre confort in mașină

Cum sa nu te pierzi. Top 5 aplicatii de navigatie auto.

Un lucru îl știm cu toții: traficul este imprevizibil. Dar nu și dacă ai un mic ajutor, sub forma unei simple (dar complexe) aplicații pentru telefon. În timp ce unele aplicații se bucură de mai mulți utilizatori, altele sunt mai funcționale sau precise. Am creat topul de mai jos ca să găsești aplicația potrivită pentru tine. În final, orice aplicație alegi, asigură-te că ai telefonul mereu la îndemână, în drivePocket (afla mai multe).

5. Navigon

Navigon este cea mai bună aplicație de navigație din perspectiva preciziei hărților, făcându-se până la 4 update-uri anuale pentru a le perfecționa și actualiza. Este însă o aplicație plătită. Singura din acest top, de altfel.

Navigon costă 265 lei în acest moment pe Google Store și este destinată șoferilor care au nevoie de o foarte mare precizie în cadrul hărților. Funcționează atât online, cât și offline și are o interfață simplă, ușor de folosit. Aplicația oferă până la 4 rute alternative, un lucru admirabil, iar ghidarea vocală este mai bună decât cea din cadrul altor aplicații. De asemenea, un feature folositor este Active Lane Assistant-ul, care monitorizează încadrarea pe benzile de circulație și te anunță dacă nu ești încadrat corect, sau dacă trebuie să schimbi banda.

Navigon este una dintre cele mai bune aplicații de navigație de pe piață, care poate fi folosită atât pe Android, cât și pe iOS, dar faptul că nu este gratis o plasează pe locul 5 în topul nostru.

4. Google Maps

Google Maps, deși extrem de populară, cu peste 7 milioane de review-uri pe Google Store, îi lipsesc niște caracteristici care o clasează pe locul 4 în acest top. 

Poate fi folosită atât pe Android, cât și pe iOS, iar hărțile arată bine, sunt precise și actualizate, depășind HERE WeGo în unele cazuri. De asemenea, integrarea Google Earth și Google Streetview în interiorul Google Maps este foarte folositoare și reprezintă una dintre cele mai importante caracteristici ale aplicației.

Cu toate acestea, hărțile nu sunt la fel de optimizate precum cele de la Sygic sau Waze, iar faptul că Google Maps nu poate fi utilizat la capacitate maximă offline (poți salva doar arii restrânse, pentru o perioadă limitată de timp), clasează aplicația în spatele HERE WeGo.

Așadar, luând toate lucrurile în considerare, Google Maps poate fi aplicația de navigație potrivită pentru tine din perspectiva integrării altor servicii și platforme Google în interiorul acesteia, pentru o experiență unică a navigației.

3. HERE WeGo

HERE WeGo este cunoscută mai ales în rândul utilizatorilor Windows Phone, Nokia rulând o versiune a aplicației pe majoritatea Smartphone-urilor. Cu timpul, a crescut însă în popularitate și pe alte platforme, precum Android și iOS, având aproape 400.000 reviews pe Google Store.

Aplicația este gratuită, hărțile sunt precise și de actualitate, dar nu chiar la standardele impuse de Sygic și Waze. Un mare atuu este însă faptul că poți folosi aplicația și offline, prin descărcarea unui număr nelimitat de hărți (chiar și un continent, dacă ai spațiul necesar).

HERE WeGo este astfel alegerea potrivită, dacă ești în căutarea unei aplicații all-around, care poate fi folosită atât online, cât și offline și care îmbină caracteristici din toate celelalte platforme, pentru a crea o aplicație care se descurcă bine în majoritatea situațiilor.

 

2. Sygic

Sygic este cea mai instalată aplicație de navigație auto offline, cu peste 1 milion de review-uri pe Google Store. Poate fi folosită atât pe Android, cât și pe iOS fără să ai nevoie de internet.

Aplicația este gratuită, dar are anumite caracteristici care pot fi folosite doar plătind. Pentru primele 7 zile ai acces la toate aceste caracteristici, precum: actualizări online ale traficului, navigație cu voce, avertizări pentru depășirea limitei de viteză, etc. În schimb, o versiune Basic a aplicației poate fi folosită gratuit după cele 7 zile, care include caracteristicile de bază: hărți offline, căutare offline, update-uri gratuite, etc. Chiar dacă ai acces la unele caracteristici doar plătind, Sygic rămâne cea mai bună aplicație de navigație offline, de departe.

Așadar, dacă călătorești în locuri cu semnal slab, sau dacă nu ai date mobile, Sygic este alegerea potrivită.

 

1. Waze

Waze este cea mai cunoscută aplicație de navigație auto, cu peste 6 milioane de review-uri pe Google Store. Poate fi folosită atât pe Android, cât și pe iOS. Este, de asemenea, cea mai bună.

În primul rând deoarece oferă hărți precise și actualizate gratuit, spre deosebire de alte sisteme de navigație puțin mai precise, dar plătite, precum Navigon.

Ai nevoie doar de telefon și de internet, ca să te alături comunității imense din România. Această comunitate distinge aplicația față de restul. Waze monitorizează în timp real locațiile tuturor utilizatorilor care folosesc aplicația, pentru a detecta ambuteiaje în trafic și înregistrează aceste date, salvându-le în istoric. 

Astfel, ruta sugerată de Waze are la bază atât caracteristicile traficului de la ora actuală, furnizate de către utilizatorii Waze online în acel moment, cât și istoricul traficului de la ora și din ziua respectivă, pentru a îți oferi mereu cea mai bună rută de urmat.

Deci, scoate telefonul din drivePocket și downloadează-ți aplicația favorită.

 

Ce am mai scris

TOP